Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Logistics & εκπαίδευση στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια άνθηση παρατηρείται στον τομέα της εκπαίδευσης σε ότι αφορά τα Logistics. Αρκετές ιδιωτικές σχολές διαθέτουν προγράμματα κατάρτισης για το αντικείμενο και επίσης υπάρχουν δύο πανεπιστήμια που έχουν δημιουργήσει μεταπτυχιακά προγράμματα για την καλύτερη και αρτιότερη εκπαίδευση.
Το ένα είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (link) όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχουν δημιουργήσει μέσω της σχολής Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, μεταπτυχιακό πρόγραμμα Logistics διάρκειας 3 εξαμήνων.
Το δεύτερο είναι το Οικονομικό Πανεπίστήμιο Αθηνών (link) όπου μέσω του τμήματος Διοικητικής επιστήμης και Τεχνολογίας έχει δημιουργήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα.
Αν μη τι άλλο αποδεικνύεται περίτρανα μέσω αυτών των κινήσεων ότι το θέμα των Logistics στην Ελλάδα αρχίζει και εξετάζεται σοβαρότερα δίνοντας έμφαση στην αρτιότερη κατάρτιση των μελλοντικών στελεχών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
Μοναδικό αδύνατο σημείο κατ'εμέ είναι τα υπέρογκα δίδακτρα τα οποία θα πρέπει να καταβάλουν οι σπουδαστές που πολλές φορές απογοητεύονται και οδηγούνται σε άλλους είδους μεταπτυχιακά προγράμμα με πιο εμπλουτισμένο αντικείμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: