Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Απολύσεις....

Φαινόμενο της εποχής ή χρόνια ασθένεια;;;
Πολλές επιχειρήσεις ανατρέχουν σε μεθόδους σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει την εταιρία τους που μας θυμίζουν εποχές άλλων δεκαετιών. Τι εννοώ; Παρατηρείτε η απόλυση υψηλόβαθμων στελεχών Logistics με διάφορες αστείες δικαιολογίες.... Απώτερος σκοπός; η μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας και η αντικατάσταση του συγκεκριμένου επαγγελματία απο κάποιον άλλο με μικρότερες απολαβές. Όχι μη βιάζεστε δεν θα γίνει καμία αύξηση στο πρόσωπο που αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του διευθυντή Logistics.
Συνεχίζουμε .... τα άτομα που απαρτίζουν τις ανώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας των Logistics συνήθως είναι "κάποιας ηλικίας". Αμέσως μπορείτε να καταλάβετε τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν βγαίνοντας στην αγορά εργασίας. Πολλές φορές μπορεί να περάσουν και χρόνια μέχρι να μπορέσουν να μπουν στη παραγωγική διαδικασία ξανα.
Αυτή η τακτική δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Διάβασα τις προάλλες μια εισήγηση ενός καθηγητή του οποίου το όνομα δεν θα ήθελα να αναφέρω, που πρότεινει αυτή τη λύση ως έξοδο απο την όποια δυσμενή θέση μπορεί να βρεθεί η επιχείρηση. Μπορεί βέβαια η επιχείρηση να προσλάβει άλλους νεότερους υπαλλήλους με μισθό πείνας. Αν είναι ποτέ δυνατό!!!
Κύριοι υπάρχουν και άλλες λύσεις για να γίνει ανταγωνιστική κάποια επιχείρηση. Δεν αρκούν μόνο οι απολύσεις. Είναι μεσοπρόθεσμη λύση. Στη πορεία θα αποτύχετε σίγουρα. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας μέσα απο τις οικονομίες κλίμακας. Μειώστε και τα δικά σας έξοδα. Μη βλέπετε μόνο αυτά των υπαλλήλων σας.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

υπαρχουν θεση εργασιας σε αυτο το επαγγελμα κατα την γνωση σας,υπαρχει καποια απορροφιση νεων αποφοιτων?

Χαραλαμπος Ασλανιδης είπε...

Βεβαίως υπάρχουν θέσεις εργασίας. Υπομονή χρειάζεται και σωστή εκπαίδευση.