Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργίες, κρίση και λοιπα...

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα πλέον να σου και οι απεργίες των ΦΔΧ και βυτιοφόρων. Έγιναν το καλοκαίρι, ξαναγίνονται τώρα... Ήρθε να προστεθεί μαζί με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά γενικότερα. Τι κάνουμε; Ο πελάτης θέλει να γίνουν οι παραδόσεις του, ναι μεν δείχνει κατανόηση αλλά στη τελική δεν τον ενδιαφέρει πως θα λύσεις το πρόβλημα. Ρισκάρεις οπότε και βάζεις ότι ΙΧ έχεις είτε εταιρικό είτε προσωπικό όχημα και ξεκινάς τις παραδόσεις. Το κάνουν όλες οι μεταφορικές εταιρίες. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια που να μην έχει δοκιμάσει αυτή την τακτική.
Τη Δευτέρα περνούσα τυχαία από τη λεωφόρο Καβάλας και οι απεργοί πέρα του ότι είχαν κλείσει ολόκληρο το δρόμο -και προς τις δύο κατευθύνσεις- ανέβαιναν και στα φορτηγά που δούλευαν προκειμένου να τους σταματήσουν. Κάτσε ρε φίλε, ρωτάς τον άλλον τι υποχρεώσεις έχει; αν χρωστάει; αν τον περιμένει μία οικογένεια σπίτι προκειμένου να τους φέρει τα προς το ζήν; Με ποιο δικαίωμα ανεβαίνεις επάνω στο φορτηγό και τον σταματάς; Κωμικοτραγικά γεγονότα σε μία χώρα που πλέον κατευθείνετε και εκτελεί τις εντολές άλλων. Δυστηχώς.

Α! και μη ξεχάσω να αναφερθώ λίγο και στις επιχειρήσεις... Συνεχίστε να απολύεται κόσμο... Έτσι τα μεσοπρόθεσμα κέρδη σας ίσως αυξηθούν. Γιατί τα μακροπρόθεσμα σίγουρα θα πατώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: