Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Logistics & Οικονομική κρίση

Τελικά έχει επηρεαστεί ο κλάδος των Logistics από τη λεγόμενη οικονομική κρίση;;; Θέλω να πιστεύω πως ακόμη όχι. Μιλώντας τη περασμένη εβδομάδα με ένα φίλο μου, διευθυντή logistics μεγάλης εταιρίας παροχής υπηρεσιών, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τελικά η Ελλάδα μάλλον θα είναι από τις χώρες που θα περάσουν ανώδυνα την όλη κατάσταση, σε σχέση βέβαια με το τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου.
Όπως επίσης πιστεύω ακράδαντα και συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του προέδρου της Βενεζουέλας κου Ούγκο Τσάβες, ότι εν τέλει κάποιος μας δουλεύει, κοιτώντας βέβαια τη χώρα που έχει στη σημαία της πολλά αστεράκια. Μην ξεχνάμε ότι ο εν λόγω κύριος αποτελεί πρόεδρος μιας χώρας που τροφοδοτεί τον κόσμο με πετρέλαιο, το οποίο είναι δυστυχώς απαραίτητο για την εφοδιαστική αλυσιδα. Ευτυχώς βέβαια οι τιμές των καυσίμων είναι σχετικά χαμηλές και αναμένεται και περαιτέρω μείωση.
Το θέμα όμως είναι αν μέσω της κατάστασης που επικρατεί θα μπορέσουν οι επενδύσεις στους τομείς των logistics να αναπτυχθούν τόσό ώστε επιτέλους να μπορέσουμε κάποια στιγμή να θεωρούμε σαν χώρα ότι έχουμε υποδομές και ότι θα κοιτάμε στα μάτια αρκετούς εταίρους στην Ευρωπαϊκή ένωση που δεν μένουν στα λόγια αλλά προχωρούν σε πράξεις. Ο καιρός θα δείξει αν και καθημερινά διαβάζω αισιόδοξα μηνύματα.
ΥΓ. Τους τελευταίους μήνες με χαρά παρακολουθώ τα έργα που πραγματοποιούνται επί της Λεωφώρου Ασπροπύργου, γνωστή στο ευρύ κοινό και ως Λεωφώρος Νάτο. Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτό το ότι αυτός ο δρόμος μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και έτσι δεν θα δημιουργείται μποτιλιάρισμα κάθε φορά που θα βρέχει ή όταν θα προπορεύεται μιά επικαθήμενη νταλίκα και θα είναι αναγκασμένοι απλά να ακολουθούν οι υπόλοιποι οδηγοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: